Wednesday, December 22, 2010

Apa Penyelesaian Anda


Ketahui bagaimana penyelesaian anda
·         Jika sekiranya anda tidak mampu makan seperti yang disarankan dalam Piramid Makanan, menikmati 40 sehingga 70 jenis makanan yang berlainan saban hari bagi memastikan zat-zat penting diperolehi, dan memilih untuk tidak mengambil nutrien tambahan (food supplement), kerana anda merasa telah cukup sihat, kemudian selepas beberapa tahun anda mengidap penyakit kronik, apa tindakan anda!

·         Dan, jika anda mengatakan anda tidak perlu kepada makanan tambahan ini, adakah anda boleh pastikan bahawa makanan, sayur-sayuran serta buah-buahan tersebut bebas daripada bahan kimia seperti pewarna, perisa, pengawet dan sisa-sisa kimia racun perosak!

·         Jika insuran kemalangan/perlindungan diri diambil untuk melindungi diri/keluarga daripada keadaan yang tidak diingini, bukankah lebih baik juga kita mengambil insuran untuk kesihatan ini, “melindungi" kita daripada penyakit-penyakit pembunuh (senyap). Bukankah mengambil langkah pencegahan itu lebih baik dari merawat.

·         Diri dan kehidupan adalah anugerah yang tiada ternilai. Bagi orang-orang yang bijak, mengambil makanan tambahan adalah langkah yang terbaik dan sebahagian daripada insuran kesihatan yang diperlukan.


Ketahui bagaimana memilih makanan tambahan yang terbaik
·         Pasti anda tertanya-tanya makanan tambahan apakah yang perlu saya ambil?

·         Ya, memilih makanan tambahan yang terbaik bukanlah sesuatu yang remeh, seperti kita membeli kereta atau komputer yang mana kita boleh tahu sama ada ia boleh berfungsi dengan baik atau tidak.

·         Carilah makanan tambahan yang telah melepasi ujian masa, yang telah lebih dari 50 tahun berada di pasaran, kerana kita tidak akan tahu kesan sampingan dari makanan tambahan yang kita ambil sebarangan, kerana kesannya bukanlah dalam masa yang singkat.

·         Tidak ada makanan tambahan yang telah teruji dengan masa kecuali SHAKLEE. Kenapa saya cadangkan makanan tambahan ini…

Ketahui kenapa SHAKLEE

1915 –Vitalized Mineral (multivitamin) yang pertama sekali dicipta. Asal perkataan VITAMIN dari VITAlized MINeral.
1956 – Pada 1 April didaftarkan sebagai syarikat MLM ( Network Marketing ). Sehingga sekarang 2010 telah beroperasi selama 54 tahun.
1973 – Pada Mac, menjadi sebuah syarikat terbitan awam dan memasuki pasaran antarabangsa.
1977 – Pada 2 Ogos, disenaraikan di Bursa Saham New York (NYSE) sehingga kini.
1980 – Disenaraikan dalam  Fortune 500.
1988 – Pada Ogos, masuk ke Malaysia di bawah sistem francais (MLM).
1989 – Dimiliki(dibeli) oleh Yamanouchi Pharmaceutical Limited Japan.
1995 – Pada 1 Ogos, bertukar kepada Shaklee Produk Malaysia Sdn.Bhd.
2004 – Telah dimiliki(dibeli) oleh seorang bilionare, iaitu Roger Barnet. (Roger telah menghabiskan US20(RM70) juta selama 5 tahun untuk mengkaji syarikat MLM manakah yang berpotensi untuk berkembang, di antara syarikat-syarikat multilevel yang ada.     
                               
Makanan Tambahan yang semulajadi kerana…
·         Semua produknya semulajadi, bukan sintetik atau oganik.
·         Wujud dalam bentuk bersedia untuk diserap atau digunakan.
·         Tiada pewarna, perasa atau pengawet tiruan.

Ujian klinikal dan piawaian kualiti yang tinggi..
·         Satu-satunya syarikat yang melakukan ujian ke atas semua produknya.
·         176 ujian ke atas bahan mentah.
·         262 ujian kualiti ke atas setiap produk siap (akhir).
·         Terbukti melalui kaedah sains(products work)

Produk berasaskan penyelidikan..
·         Lebih dari USD 260 juta dibelanjakan untuk R&D sahaja.
·         Memiliki pusat penyelidikan sendiri iaitu Hayward California dan Stanford Research Park.
·         Dinilai semula oleh saintis dan penyelidik bebas di institusi berprestij :
Chicago Medical School, Yale University, Stanford University, University of Taxes, University of Toronto dan Oxford University.
·         Lebih daripada 100 abstrak  dan penyelidikan tentang produk Shaklee telah diterbitkan dalam jurnal-jurnal saintifik (Internasional).
·         Semua produknya halal dan telah mendapat sijil pengesahan halal dari ISA (Islamic Services of America)No comments:

Post a Comment